Lowlands Denmark
Lowlands Denmark

Om os

Vi er på en mission

Snapsen skal tilbage til Danmark.

Eksponenten for den danske snapsekultur, De danske spritfabrikker, har, efter en kort mellemlanding i Sverige, siden 2012 været på norske hænder.

Det går jo ikke……

Derfor har vi sat vores ikke ubetydelige vægt ind på at generobre snapsen.

Det foregår med base i vores lille destilleri, Lowlands, i det flade landskab ved Ringkøbing Fjord i Vestjylland. Her har vi siden efteråret 2018 år søgt at nyfortolke de ædle dråber, så de kan genindtage pladsen i danskens bevidsthed.

Vores baggrund er broget

Oprindelig startede vi tilbage i 2014 med på hobbyplan at importere vin og delikatesser, primært fra Italien. På rejserne sydpå blev vi voldsomt fascinerede af den stolthed de små og lokale producenter lagde for dagen – og ud af den fascination voksede tanken om selv at producere, fremfor kun at videreformidle andres stolthed.

Vores gode venner fra Njord Gin i Aarhus gav os det afgørende skub: kom nu i gang med at lave snaps. Det hører jo i den grad til i Vestjylland.

Derfra var der ingen vej tilbage.

Snaps har traditionelt været forbundet med kommen og dildsmag. Det er her nyfortolkningen kommer ind. Vi synes nemlig at der er frygtelig mange ting, der smager bedre end dild og kommen. Og da snaps er en bred kategori, trækker vi gerne spekteret gevaldigt rundt i hjørnerne.

De første snapse indeholder bl.a grene fra solbærbuske, rugbrød ristet i brunet smør, bagte paradisæbler, rønnebærskud og topskud fra bjergfyr. Udgangspunktet er lokalt. Med en rig og frodig natur omkring os ville alt andet været tosset. Men vi er ikke dogmatiske og bruger gerne appelsiner og Piemonte hasselnødder. Vores mantra er nemlig smag – vi vælger det, vi synes smager godt.

Fremragende i cocktails og til mad

Snapsen kan med lydeligt velbehag drikkes solo. Den er imidlertid også fremragende som basis i cocktails – og vi arbejder meget med at udvikle kombinationer, som både er tilgængelige og velsmagende.

Endelig er der koblingen til fødevarer. Det er vores helt store lidenskab. Så udtalt, at vi helt uden at blinke med øjnene titulerer os selv et gastrodestilleri.

Henrik Agger og Anders Juhl


Følg os

Nyhedsbrev


© Lowlands Denmark ApS.
CVR: 38859692

Email: info@lowlands.dk
Tlf. 93 80 33 24

Se kontrolrapport